zaterdag 11 februari 2023

Yakitori (Japan)

YAKITORI

125 milliliter soy sauce gluten free (Go-Tan)
125 milliliter mirin (rijstwijn)
50 milliliter sake
1 eetlepel rietsuiker
6 salade-uitjes
400 gram kipdijfilet


Breng voor de saus (tare) een steelpan met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken. Dit duurt 10 minuten. Verdeel 2/3 van de saus in 1 kom en de rest in een andere kom. Je gebruikt de grote portie voor tijdens het grillen en de kleine voor na het grillen.
Snijd het harde deel van de salade-ui in stukken van 3 centimeter. Snijd het donkergroene deel grof en kook mee met de saus. Snijd de kip in gelijke stukken van 2 x 3 centimeter. Rijg om en om de kip en salade-ui horizontaal aan 8 lange tapasprikkers geweekt in water. Begin en eindig met de kip.
Verhit een grillpan zonder olie of boter op middelhoog tot hoog vuur en gril (eventueel in 2 delen) de spiesjes 2 minuten aan 1 kant. Keer om en gril nog 2 minuten. Bestrijk ondertussen de gegrilde kant met de tare uit de grote portie. Keer om en gril nog eens 2 minuten. Herhaal tot de spiesen in minimaal 8 minuten gegrild zijn. Verdeel de yakitori over een bord en bestrijk ze rondom met de rest van de tare (de kleine portie). Lekker met rijst.

Voor 8 stuks

voedingswaarde : 130 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande 3 – 30 mei 2021

Geen opmerkingen: