BULGUR MET GEROOSTERDE KNOLSELDERIJ EN WHIPPED COTTAGE CHEESE
1 knolselderij (1 kilogram)
3 eetlepels specerijenmix voor Midden-Oosterse ovengroente (Souq)
4 eetlepels olijfolie
300 gram grove bulgur
200 gram fijne tuinbonen (diepvries)
400 gram kikkererwten (bik)
200 gram cottage cheese
4 eetlepels appelciderazijn
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd de knol eerst in kwarten en vervolgens in de breedte in plakken van 1 centimeter. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de specerijenmix, 2 eetlepels olie en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de bulgur in ruim kokend water in 15 minuten op laag vuur beetgaar. Kook de tuinbonen in ruim water in 7 minuten gaar. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Mix de cottage cheese met 1 eetlepel water en versgemalen peper in de hakmolen met de staafmixer tot een gladde crème. Voeg al mixend eventueel 1 eetlepel water extra toe als de crème niet glad genoeg is.
Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout.
Giet de bulgur af en doe terug in de pan. Voeg de tuinbonen en kikkererwten toe en verwarm 2 minuten op laag vuur. Voeg de dressing toe en meng goed. Verdeel de bulgur over de borden, leg de plakken knolselderij erop en serveer met een dot whipped cottage cheese.
4 personen
voedingswaarde : 625 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande 2 januari – 26 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten