zaterdag 11 februari 2023

Broccoli-erwtensoep met kaasbroodje

BROCCOLI-ERWTENSOEP MET KAASBROODJE

4 volkorenschnittbroodjes (afbak)
2 tenen knoflook
500 gram broccoli
4 eetlepels milde olijfolie
150 gram geraspte kaas mild 30+
300 gram tuinerwten fijn (diepvries)
2 middelgrote uien
100 gram zuivelspread naturel


Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de broodjes 6 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, laat de oven aanstaan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
Snijd de broodjes in sneetjes van 1 centimeter, maar niet helemaal door. Meng de helft van de knoflook met 1½ eetlepel olie en peper en sprenkel tussen de sneetjes brood. Verdeel de geraspte kaas ertussen.
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de rest van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, bevroren tuinerwten en 750 milliliter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de broodjes nog 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen 5 minuten op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de soep in kommen, verdeel eerst de zuivelspread en dan de ui erover en serveer met de kaasbroodjes.

4 personen

voedingswaarde : 560 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : AllerHande 2 januari – 26 februari 2023

Geen opmerkingen: