maandag 7 november 2022

Provençaalse wortelen (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

PROVENÇAALSE WORTELEN

wortelen
1 deciliter bouillon van blokje of poeder
2 – 3 theelepels citroensap
2 theelepels Provençaalse kruiden
flinke scheut olie om in te bakken


Wortelen wassen en in schuine plakjes van 1 centimeter dik snijden. Olie verhitten in pan met dikke bodem en wortelplakjes daarin al omscheppend een paar minuten bakken. Vuur lager zetten, bouillon en citroensap toevoegen en al omscheppend in zo’n 5 – 10 minuten gaarstoven. Provençaalse kruiden erdoor scheppen.
Variatie: Snij een groene paprika in kleine stukjes en bak die met de wortelen mee.

2 personen

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinrecepten bij het abonnement Klein, vrijdag 15 december 2006

Geen opmerkingen: