PROVENÇAALSE WORTELEN
wortelen
1 deciliter bouillon van blokje of poeder
2 – 3 theelepels citroensap
2 theelepels Provençaalse kruiden
flinke scheut olie om in te bakken
Wortelen wassen en in schuine plakjes van 1 centimeter dik snijden. Olie verhitten in pan met dikke bodem en wortelplakjes daarin al omscheppend een paar minuten bakken. Vuur lager zetten, bouillon en citroensap toevoegen en al omscheppend in zo’n 5 – 10 minuten gaarstoven. Provençaalse kruiden erdoor scheppen.
Variatie: Snij een groene paprika in kleine stukjes en bak die met de wortelen mee.
2 personen
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinrecepten bij het abonnement Klein, vrijdag 15 december 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten