maandag 7 november 2022

Baguette Ficelle (Parijs, Île-de-France, Frankrijk)

BAGUETTE FICELLE (BAGUETTES MET TIJM)

DAG 1
300 gram water
10 gram verse gist
450 gram witte tarwebloem voor brood
12 gram zout

DAG 2
600 gram koud water
20 gram verse gist
900 gram witte tarwebloem voor brood
20 gram Golden Syrup (alternatief: schenksiroop)
20 gram zout

KRUIDENMIX
2 eetlepels tijmblaadjes
2 eetlepels zoutflakes
2 eetlepels zwarte peper, grof gemalen


Dag 1: Meng alle ingrediënten behalve het zout ongeveer 2 minuten. Voeg het zout toe en kneed het deeg 12 minuten in de keukenmachine op de laagste stand.
Leg het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie. Zet het een nacht in de koelkast.
Dag 2: Kneed het deeg van dag 1 en alle andere ingrediënten behalve het zout 6 minuten in de keukenmachine op de laagste stand. Voeg het zout toe en kneed nog eens 6 minuten. Laat het deeg 2 uur rusten.
Haal het deeg uit de kom en snijd het in repen van ongeveer 3 centimeter dik. Leg ze op een beboterd vel bakpapier en laat ze 1½ uur rijzen.
Besproei het deeg met een plantenspuit met water. Bestrooi het met de kruiden. Bak de ficelles in een oven op 270°C tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

6 personen

gebied : Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : brood

bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet

Geen opmerkingen: