zaterdag 5 november 2022

Pâte de Cassis (Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk)

PÂTE DE CASSIS (VRUCHTENKOEKJES VAN ZWARTE BESSEN)

1 kilogram zwarte bessen
550 gram suiker
suiker (voor het afwerken)


Bestrijk een vierkant koekblik van 20 centimeter met een beetje olie. Doe de zwarte bessen in een pan, leg er een deksel op en laat de vruchten zachtjes koken tot ze gemakkelijk fijn gemaakt kunnen worden. Haal de pan van het vuur en wrijf de vruchten door een trommelzeef. Doe de puree terug in de pan, roer de suiker erdoor en verhit de massa zachtjes tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel, al roerend met een houten lepel en af en toe afschuimend, 20 – 25 minuten koken, tot het van de rand van de pan loskomt en op een suikerthermometer 110°C bereikt wordt. Giet de massa in de met olie bestreken vorm. Laat het geheel enkele dagen op een koele plaats staan. Snijd het in dobbelsteentjes van 2½ centimeter en wentel deze door de suiker.

8 personen

gebied : Dijon, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : snoep

bron : De regionale keuken van Frankrijk : Streekgerechten en specialiteiten uit de Franse provincie / Anne Willan & l’Ecole de Cuisine La Varenne Parijs

Geen opmerkingen: