POIRES AU VIN ROUGE (PEREN IN RODE WIJN)
6 Williams peren
¾ liter rode Bourgogne
2 theelepels Marc de Bourgogne
500 gram poedersuiker
2 stukken pijpkaneel
200 gram frambozen
150 gram zwarte bessen
150 gram aalbessen
sap van 1 citroen
Schil de peren. Laat de steeltjes eraan zitten.
Giet de wijn en Marc in een grote pan. Voeg 2 ½ deciliter water, 300 gram poedersuiker en de kaneel toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en doe de peren in de pan. Laat ze 15 tot 20 minuten trekken. Roer af en toe.
Maak ondertussen de bessen schoon. Was ze zonodig en laat ze uitlekken. Houd een paar mooie bessen apart.
Breng de resterende poedersuiker met 3 eetlepels water en het citroensap in een grote pan aan de kook. Laat de siroop boven een zeer laag vuur 10 minuten inkoken. Voeg de bessen toe en kook ze 7 tot 8 minuten. Passeer de bessen vervolgens door een zeef.
Haal de peren uit de wijn en laat ze in 1 uur afkoelen tot kamertempratuur. Zet de peren vervolgens 1 uur in de koelkast.
Schep de vruchtenpuree op dessertborden. Laat de peren uitlekken en schik ze op de bordjes. Garneer elk bordje met verse bessen.
6 personen
voedingswaarde : 550 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 1 / 2 uur
gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Frankrijk (Koken in de wereld) / Susi Piroué
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten