zaterdag 5 november 2022

Salade de Fraises à l'Écorce de l'Orange (Bretagne, Frankrijk)

SALADE DE FRAISES À L’ÉCORCE D’ORANGE (AARDBEIENSALADE MET GEKONFIJTE SINAASAPPELSCHIL)

de schil en het sap van 1 sinaasappel
120 gram kristalsuiker
1,2 deciliter water
het sap van ½ citroen
600 gram aardbeien


Snij de sinaasappelschil in 5 centimeter lange reepjes. Los de suiker op in het water en breng aan de kook. Doe er de sinaasappelschil in en laat 2 uur op een laag vuur sudderen. Schep er de reepjes uit en laat ze uitlekken.
Roer het sinaasappel- en citroensap door de suikerstroop en laat alles afkoelen. Doe de aardbeien in een kom en schep er de stroop over. Laat 30 minuten in de koelkast intrekken. Garneer met de gekonfijte sinaasappelschil en dien op.

4 personen

gebied : Bretagne, Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht

bron : Bretagne / Michael Raffael

Geen opmerkingen: