COURT-BOUILLON D’ÉCREVISSES (RIVIERKREEFTJES IN COURT-BOUILLON)
2 deciliter court-bouillon
1 deciliter witte wijn (Alsace Pinot Blanc)
1 stukje foelie
1 laurierblaadje
zout
peper
200 gram rivierkreeftjes
25 gram boter of margarine
2 theelepels citroensap
In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes ½ minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog ½ eetlepel gesmolten boter en ½ theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 850 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 80 / 20 minuten
gebied : Elzas, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Frankijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten