maandag 7 november 2022
Chutney au Pamplemousse (La Chapelle, Parijs, Île-de-France, Frankrijk)
CHUTNEY AU PAMPLEMOUSSE (GRAPEFRUITCHUTNEY)
1½ eetlepel maisolie
½ theelepel zwart mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
¼ theelepel anijszaad
¼ theelepel venkelzaad
300 gram grapefruit, zonder schil en vlies
½ kaneelstokje
1 eetlepel suiker
½ theelepel gember, gemalen
1 theelepel zeezout
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en zodra ze openspringen de komijn-, anijs- en venkelzaadjes. Rooster ze 1 minuut.
Voeg voorzichtig 250 milliliter water toe en kook het 10 minuten op laag vuur tot ongeveer de helft van het vocht is verdampt.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles 10 minuten sudderen, tot je een chutneyachtige substantie krijgt. Laat het afkoelen.
Schep de chutney in luchtdichte potjes en bewaar ze op een koele plek.
4 personen
gebied : La Chapelle, Parijs, Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : Parijs : Van chèvre chaud tot couscous merguez : Acht Parijse wijken en hun keukens / Danyel Couet
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten