maandag 7 november 2022

Rouille (Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk)

ROUILLE

4 sneetjes brood
125 milliliter bouillon
1 aardappel
1 envelopje saffraan of ½ theelepel saffraanpoeder
3 teentjes knoflook
1 rode peper
(zee)zout
3 – 4 eetlepels olijfolie


Week het broodkruim van 4 sneetjes brood in 125 milliliter hete bouillon. Knijp het brood iets uit en meng het met 1 gekookte aardappel, 1 envelopje saffraan of ½ theelepel saffraanpoeder, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) en (zee)zout in een vijzel of kom. Wrijf alles tot een stevige crème. Roer er in een straaltje 3 – 4 eetlepels olijfolie door tot een dikke pasta. Lekker op stokbrood bij bouillabaisse.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : saus

bron : Boodschappen augustus 2014

Geen opmerkingen: