CUISSES DE GRENOUILLES AU RIESLING (KIKKERBILLEN MET RIESLING)
24 kikkerbillen (diepvries)
1 liter melk
4 sjalotten, fijngehakt
4 eetlepels boter
1½ glas Riesling
1 deciliter crème fraîche
handje gehakte groene kruiden
zout
peper
Ontdooi de kikkerbillen door ze een uur in een pan met melk te zetten. Droog de kikkerbillen en bestrooi ze met zout. Laat vijf minuten staan. Bak de sjalotten in de helft van de boter glazig en voeg dan de opnieuw afgedroogde kikkerbillen toe. Bak even mee tot ze een mooi kleurtje hebben. Schenk de wijn in de pan, dek af en laat op laag vuur in tien minuten gaar worden. Vis de kikkerbillen uit de pan. Laat op hoog vuur de saus tot de helft inkoken. Roer er de room door en de rest van de boter. Bestrooi met de kruiden, zout en peper en doe de kikkerbillen terug in de saus. Warm goed door.
4 personen
ontdooi- / bereidingstijd : 60 / 25 minuten
gebied : Elzas, Grand Est, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op e camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten