maandag 1 november 2021

Pollo de mi Tía Carmela (Peru)

POLLO DE MI TÍA CARMELA (CARMELA’S KIP)

2 eetlepels olijfolie
4 kippenpoten of 8 kippendijen
1 theelepel gemalen komijn
1 grote rode ui, fijngesnipperd
2 wortelen, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
4 grote tomaten, zonder vel en pitjes, heel fijn gehakt
300 milliliter kippenbouillon
350 gram spaghetti
1 rijpe avocado (naar keuze)
zout
versgemalen zwarte peper


Verhit de olijfolie in een diepe, brede pan op halfhoog vuur. Voeg de stukken kip toe en bak ze rondom bruin. Bestrooi nadat u de kip hebt omgedraaid de gebakken kant met wat zout en peper en de helft van de komijn. Haal de kip uit de pan als alle kanten een diepe goudbruine kleur hebben.
Doe de ui en wortelen in de pan en bak ze tot ze licht zijn gekaramelliseerd. Voeg de knoflook toe, bak alles een paar minuten en doe de tomaten erbij. Zet het vuur iets hoger en bak alles nog een paar minuten tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen en iets van het sap is verdampt. Leg de kip terug in de pan, strooi de resterende komijn erover en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 45 minuten zachtjes stoven tot de saus is ingedikt en het vlees bijna van het bot valt.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af in een vergiet en doe hem terug in de pan. Meng een soepopscheplepel van het kookvocht van de kip door de pasta en verdeel de pasta over 4 grote, ondiepe kommen. Doe de kip en de rest van de saus erbij. U kunt desgewenst een avocado toevoegen. Pureer daartoe een rijpe avocado in een kommetje en strooi er wat zout en peper over. Meng hem door de kip en pasta.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: