maandag 1 november 2021

Pollo con Cola (Peru)

POLLO CON COLA (COCA-COLAKIP)

1 kip, in stukken, of 8 dijen en/of drumsticks
250 milliliter Coca-Cola (geen light-versie)
60 milliliter sojasaus
2 eetlepels Chinees vijfkruidenpoeder
1 theelepel komijn
1 grote ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
zout
versgemalen zwarte peper


Verhit de oven tot 200°C. Leg de stukken kip in een braadslee.
Vermeng de rest van de ingrediënten in een kom en giet ze over de kip. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de oven; bedruip de kip na 15 minuten met de uitgelopen sappen. Verwijder de folie en bedruip de kip nogmaals. Als hij er wat droog uitziet en kan gaan verbranden, doe dan een eetlepel water in de braadslee. Zet de braadslee nog 15 - 20 minuten in de oven, tot de kip een beetje plakkerig is, een krokant vel heeft en de saus tot een siroop is ingedikt.
Serveer de kip met de saus erover geschept, met gekookte witte rijst en wat groente of gebakken cassave.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: