maandag 1 november 2021

Espesado de Pavita (Peru)

ESPESADO DE PAVITA (KALKOENSTOOFSCHOTEL MET MAÏS)

250 gram maïs
bos verse koriander
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram loche-pompoen, geraspt
1 caigua (kaiwa), gehakt
2 eetlepels Gelechilipeperpasta
1 kilogram kalkoen, in stukken van 80 gram
400 gram Peruaanse witte rijst, voor erbij
zout
peper


Doe de maïs en koriander in een blender of batán (Peruaanse molen) en maal ze tot een dikke pasta. Zet hem apart.
Verhit de olie in een pan op laag vuur en bak de ui en knoflook 2 minuten, tot de ui zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pompoen, caigua en chilipeperpasta toe en bak alles 10 minuten, tot alle ingrediënten gaar zijn; roer heel regelmatig. Schenk er 2 liter water bij en laat alles 30 minuten koken op laag vuur, tot het mengsel dikker is geworden.
Bestrooi de stukken kalkoen met zout en peper. Doe het vlees in de pan en kook het 40 - 45 minuten op laag vuur, tot het gaar is. Voeg de maïs-korianderpasta toe en kook hem 10 minuten mee, tot de stoofschotel dikker is geworden; roer heel regelmatig. Voeg indien nodig nog wat zout en peper toe. Serveer het gerecht met de rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 95 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Geen opmerkingen: