maandag 1 november 2021

Aguadito (Peru)

AGUADITO (KALKOENSOEP MET RIJST)

2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 amarillopeper, fijngehakt
3 wortelen, geschrapt en in plakjes
1½ liter kalkoen- of kippenbouillon en achtergehouden stukjes vlees
2 kleine geschilde aardappels, in vieren
2 grote choclo- of maïskolven, korrels van de kolf gesneden
100 gram langkorrelrijst
1 rode paprika, in reepjes
200 gram doperwten, vers of diepvries
1 eetlepel pisco
sap van een ½ limoen, naar smaak
zout
versgemalen zwarte peper


Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur en voeg e ui toe. Smoor de ui zachtjes 10 - 15 minuten of tot hij glazig en gaar is. Voeg de knoflook, chilipeper en wortelen toe en bak alles nog 2 minuten.
Doe de bouillon en aardappels in de pan met wat zout en peper. Voeg de maïskorrels en rijst toe en kook alles 20 minuten op laag vuur met het deksel half op de pan. Roer de paprika en doperwten door de soep en laat hem nog 10 minuten koken. Voeg de kalkoen die u van de bouillon had achtergehouden toe en zorg dat het kleine stukjes zijn. Proef of er nog zout en peper bij moet, voeg de pisco en het limoensap naar smaak toe en verwarm de soep nog even. Serveer de soep in grote ondiepe soepkommen.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Ceviche : De keuken van Peru / Martin Morales

Geen opmerkingen: