maandag 1 november 2021

Atamalo Verde de Quinua con Pavita (Peru)

ATAMALADO VERDE DE QUINUA CON PAVITA (GROENE ATAMALADO MET KALKOEN EN QUINOA)

1 kilogram kalkoen, zowel bruin als wit vlees
4 eetlepels plantaardige olie
1 rode ui, gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tomaten, ontveld, zaad verwijderd en gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
4 eetlepels Gelechilipeperpasta
1 liter groentebouillon
3 eetlepels Korianderpuree
175 gram quinoa, schoongespoeld
zout
peper

VOOR HET GARNEREN
4 eetlepels rocoto-chilipeper of pittige rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en gehakt
2 eetlepels gehakte verse peterselie


Snijd de kalkoen in stukken van 100 gram. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op laag vuur en bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
Verhit de resterende olie in de pan en bak de ui, knoflook en tomaat 2 minuten, tot de ui zacht is. Voeg de oregano en chilipeperpasta toe, bestrooi met zout en peper en bak alles 2 minuten, tot de pasta dikker en geurig wordt. Zet apart.
Doe de kalkoen in de pan met het ui-chilipepermengsel en voeg de bouillon en korianderpuree toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur koken op laag vuur, tot de kalkoen gaar is.
Voeg de quinoa toe en kook hem 15 minuten, tot de korrels splijten. Voeg indien nodig nog wat zout en peper toe. Schep het gerecht in grote kommen en garneer met de chilipeper en peterselie. Serveer direct.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 90 minuten

gebied : Peru
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Geen opmerkingen: