zondag 17 oktober 2021

Nuoc Cham Dau Phung (Vietnam)

NUOC CHAM DAU PHUNG (PINDASAUS)

Deze authentieke pindasaus is een interessante combinatie van gebakken ui en knoflook gestoofd met tomatenpuree, pindakaas en lomboks.

1 eetlepel slaolie
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels hoisinsaus, of Vietnamese of Chinese ongezoete bonensaus
2½ eetlepels pindakaas
1/8 liter water
4 theelepels suiker
1 theelepel Saté-chili-olie of gedroogde chilivlokken


Verwarm de olie in een middelgrote steelpan op hoog vuur totdat hij heet is. Draai het vuur lager en voeg de ui en de knoflook toe. Bak dit onder omroeren 3 minuten. Verhoog het vuur tot half en voeg de resterende ingrediënten toe. Laat de saus onder roeren 3 minuten zachtjes koken. Serveer warm of op kamertemperatuur. De saus blijft in een afgesloten pot in de koelkast een week goed.

Voor ¼ liter.

gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: