CHIM CUOC CHIEN (GEFRITUURDE KWARTEL)
1 theelepel korianderzaad
3 tenen knoflook
½ theelepel zwarte peperkorrels
1 stengel citroengras, grof gehakt
4 kwartels, vers of diepgevroren
2 eetlepels lichte sojasaus
2 theelepels honing
olie voor het frituren
limoendipsaus, om erbij te serveren
Stamp in een vijzel koriander, knoflook, peper en citroengras tot een egale, smeuïge pasta. Wrijf hiermee de kwartels helemaal in en bedruppel ze vervolgens rondom met sojasaus. Lepel de honing erover en laat ze 1 uur marineren.
Verhit de olie tot 180 - 185°C en frituur de kwartels goudbruin (roosteren op de barbecue mag ook). Serveer ze met limoendipsaus.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten