zondag 17 oktober 2021

Chim Cuoc Chien (Vietnam)

CHIM CUOC CHIEN (GEFRITUURDE KWARTEL)

1 theelepel korianderzaad
3 tenen knoflook
½ theelepel zwarte peperkorrels
1 stengel citroengras, grof gehakt
4 kwartels, vers of diepgevroren
2 eetlepels lichte sojasaus
2 theelepels honing
olie voor het frituren
limoendipsaus, om erbij te serveren


Stamp in een vijzel koriander, knoflook, peper en citroengras tot een egale, smeuïge pasta. Wrijf hiermee de kwartels helemaal in en bedruppel ze vervolgens rondom met sojasaus. Lepel de honing erover en laat ze 1 uur marineren.
Verhit de olie tot 180 - 185°C en frituur de kwartels goudbruin (roosteren op de barbecue mag ook). Serveer ze met limoendipsaus.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: