NOM DU DU THIT BO NUONG (GEROOSTERDE BIEFSTUK MET RAUWE PAPAJA)
Dit gerecht leek erg populair in de haven van Da Nang, gezien het aantal verkopers dat zich beijverde het op houtskoolkacheltjes te bereiden. Het is typisch een gerecht dat de eter aan zijn of haar smaak kan aanpassen door meer vissaus en limoensap toe te voegen. Hier geef ik de minimum hoeveelheden daarvan.
125 gram magere biefstuk
100 gram groene, rauwe papaja, geraspt of fijn geschaafd
60 gram wortel, geraspt of fijn geschaafd
4 kleine, verse, rode of groene Spaanse pepers, fijngehakt
1½ eetlepel vissaus
1½ eetlepel limoensap
½ theelepel suiker
1 eetlepel gemalen, geroosterde pinda’s
10 blaadjes munt
Grilleer de biefstuk naar smaak en snijd het vlees in dunne plakjes. Leg die in een schaal, voeg de andere ingrediënten toe, schep alles om en serveer.
4 personen
gebied : Da Nang, Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten