zondag 17 oktober 2021

Mam Nem (Vietnam)

MAM NEM (ANANAS-CHILISAUS)

Laat deze ongewone combinatie van ingrediënten u niet afschrikken. Het is een harmonieus mengsel, dat bijzonder goed past bij rundvleesgerechten.

1 of 2 kleine verse lomboks, in dunne plakjes, of naar smaak
2 grote tenen knoflook
2 eetlepels suiker
2 ruime eetlepels fijngehakte ongezoete ananas, vers of uit blik
1 eetlepel + 1 theelepel limoensap
2 eetlepels ansjovissaus


Doe de lomboks, knoflook en suiker in een vijzel en stamp ze tot een pasta. Roer de ananas, het limoensap en de ansjovissaus erdoor. Laat de saus ten minste 20 minuten bij kamertemperatuur staan om de smaken zich te laten ontwikkelen. Deze saus kan een dag van tevoren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor de saus weer op kamertemperatuur te laten komen voor het serveren.

Voor 1/8 liter

gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: