zondag 17 oktober 2021

Xuong Nuong Xa Vietnam (Vietnam)

XUONG NUONG XA VIETNAM (VIETNAMESE KRABBETJES MET CITROENGRAS)

Vraag uw slager om mooie, vlezige krabbetjes en laat ze doormidden hakken. De krabbetjes vragen een lange bereidingstijd, maat het resultaat is de moeite waard!

1 kilogram krabbetjes (spareribs)
3 anijssterren
3 stengels citroengras, gekneusd

MARINADE
8 tenen knoflook
2 grote sjalotten, fijngehakt
1 opgehoopte theelepel peper
1 theelepel zout
3 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels Vietnamese vissaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn
4 stengels citroengras, fijngesneden
1 eetlepel arachideolie


Schik de krabbetjes naast elkaar in een laag in een grote braadslee. Overgiet ze met water en breng dit geleidelijk aan de kook. Voeg de anijssterren en de gekneusde stengels citroengras toe. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat ze in een op 150 tot 160°C voorverwarmde oven 2 uur zachtjes trekken.
Maak intussen de marinade. Wrijf in een grote vijzel de knoflook, sjalotten, peper, zout, suiker, vissaus, rijstwijn, fijngesneden citroengras en olie door elkaar. U kunt ook alles fijnmalen in een keukenmachine.
Haal de krabbetjes uit de oven, giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de warme krabbetjes in een schone, droge braadslee en bestrijk ze goed met de marinade. Braad ze 30 minuten boven in de oven, of tot ze bruin en knapperig zijn.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Vietnamees koken / Jackum Brown

Geen opmerkingen: