zondag 17 oktober 2021

Cha Gio Chay (Vietnam)

CHA GIO CHAY (VEGETARISCHE LOEMPIA)

125 gram transparante vermicelli, geweekt
30 gram wolkenoortjes, fijngehakt
60 gram wortel, geraspt
60 gram witte kool, geraspt
1 eetlepel lichte sojasaus
1 teen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gemalen, geroosterde pinda’s
¼ - ½ theelepel versgemalen witte peper
1 theelepel suiker
15 rijstvellen (banh trang)
olie voor het frituren

OM ERBIJ TE SERVEREN
phuang nam-dipsaus
blaadjes sla
blaadjes munt


Laat de geweekte mie uitlekken, hak hem in grove stukjes en leg deze in een kom. Voeg alle groenten, de sojasaus, knoflook, pinda’s, peper en suiker toe en meng alles goed met elkaar.
Vul een soepbord met heet water en haal de rijstvellen erdoor om ze zacht te maken. Leg een streepje vulling op elk vel. Rol de velletjes om de vulling op en vouw daarbij halverwege de zijkanten naar binnen; het vochtige papier zal aan elkaar plakken.
Verhit de olie tot 180°C en frituur de loempia’s per 3 of 4 mooi goudbruin. Laat ze uitlekken en houd ze - zonder deksel - warm tot ze allemaal klaar zijn.
Snijd elke loempia in vieren en serveer de stukjes met de phuang nam-dipsaus, sla en munt.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: