zaterdag 16 oktober 2021

Goi Ga (Vietnam)

GOI GA (KIPPENSALADE MET MUNT EN NOTEN)

200 gram kipfilet
100 gram taugé
75 gram komkommer, ontzaad en in luciferreepjes van 5 centimeter gesneden
75 gram uien, fijngehakt
2 - 3 eetlepels vissaus
3 eetlepels limoensap
1½ eetlepel fijngehakte munt
2 - 3 eetlepels gemalen, geroosterde pinda’s
1 eetlepel sesamzaad, drooggebakken in de koekenpan


Breng water in een pan aan de kook, voeg de kip toe en laat haar zachtjes gaar stoven. Laat het vlees uitlekken en afkoelen, en scheur het boven een kom in stukjes, zodat de sappen bewaard blijven. Voeg alle andere ingrediënten toe en schep het geheel even om. Serveer de salade op een bord.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: