CA HAP VOI TOM SO (FOREL GEVULD MET GARNALEN EN SINT-JAKOBSSCHELPEN)
Zoetwatervis zoals baars komt in het Vietnamese dieet net zoveel voor als zeevis. Onze eigen forel is een prima vervanging voor de mildere vissoorten die in Vietnam gegeten worden. Dit gerecht is heerlijk en ziet er bovendien mooi uit.
2½ deciliter romige koriandersaus
600 gram gekookte witte rijst (van 300 gram rauwe rijst)
125 gram middelgrote garnalen, gepeld en van de darm ontdaan
125 gram sint-jakobsschelpen
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 theelepel versgemalen zwarte peper
4 theelepels nuoc mam (vissaus)
2 forellen van 200 gram, van de graat ontdaan
zout naar smaak
sriracha-chilisaus
Bereid de romige koriandersaus en de rijst en zet deze apart.
Stamp de garnalen en de sint-jakobsschelpen tot een grove pasta in de vijzel. Of hak ze fijn. Meng er de lente-ui, peper en vissaus doorheen.
Zout de binnenkant van de forellen. Verdeel de vulling in twee delen en stop er de forellen mee vol.
Leg de forellen op een groot bord en zet dit in de stoompan of op een treeftje in een grote pan met 5 centimeter kokend water. Doe het deksel op de pan en stoom de forellen 10 minuten.
Leg de forellen op borden en druppel er een klein beetje chilisaus overheen. Serveer met romige koriandersaus en rijst.
2 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
zaterdag 16 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten