KEM TRAI VAI VOI GUNG (LYCHEE-GEMBERIJS)
100 gram lychees op zware siroop
15 gram gemberwortel, geschild en geraspt
1½ deciliter water
GARNERING
verse muntblaadjes
lychees
gemberkoekjes (naar keuze)
Mix de lychees met de gember en het water in een blender of keukenmachine tot een gladde puree. Giet het mengsel in een cakevorm van 23 centimeter en zet het 3 uur in de diepvries.
Breek het ijs in stukken en mix ze nog een keer tot ze zacht zijn. Doe het mengsel opnieuw in het bakblik en zet het in de diepvries tot het hard is.
Laat het ijs in 5 minuten iets zachter worden en schep het in 4 champagneglazen of rijstkommen. Garneer met munt, lychees en eventueel een koekje.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten