zaterdag 16 oktober 2021

Gebakken vis met citroen-knoflooksaus (Vietnam)

GEBAKKEN VIS MET CITROEN-KNOFLOOKSAUS

750 gram visfilet (kabeljauw of iets degelijks)
zout
peper
3 eetlepels olie
4 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels water
1 eetlepel suiker
½ schoongemaakt, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt rood pepertje


Bestrooi de visfilet met wat zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg eerst 2 uitgeperste teentjes knoflook en daarna de visfilet toe en bak de visfilet in 5 minuten per kant mooi bruin en gaar. Haal de gebakken visfilet uit de pan en leg hem op een schaal.
Vermeng de vissaus in een kommetje met het citroensap, het water, de suiker, de fijngehakte rode peper en de resterende 2 uitgeperste teentjes knoflook.
Schenk de saus over de visfilet en serveer het gerecht daarna onmiddellijk.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: