CA TIM GIA VI VOI CA CHUA (KRUIDIGE AUBERGINE MET TOMAAT)
1 aubergine
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 rode paprika’s
1 tomaat, in dunne plakjes
1 eetlepel nuoc mam of 1 eetlepel Maggi aroma met ½ theelepel ansjovispasta
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak over de hele aubergine inkepingen en stop in elk daarvan een plakje knoflook. Leg de aubergine en de hele paprika’s in een ovenschaal en bak ze, onder af en toe keren, tot ze zeer zacht zijn (45 minuten). Laat ze afkoelen.
Verwijder de steel en de schil van de aubergine. Snijd hem in dunne reepjes; verwijder de grootste zaadklonters. Doe de aubergine met de plakjes knoflook in een kom.
Ontvel de paprika’s en verwijder stelen, kernen en zaden. Snijd ze in lange, dunne reepjes en doe ze bij de aubergine. Roer er ten slotte tomaat, nuoc mam, rijstwijn en olijfolie door.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten