DAU PHAP VOI TOI NGHIEN (SPERZIEBONEN MET KNOFLOOK)
1 eetlepel plantaardige olie
1 ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 grote groene pepers, schuin in dunne ringetjes gesneden
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
2 rijpe tomaten, geblancheerd, ontveld, ontzaad en grof gehakt
450 gram sperziebonen, gewassen, gedopt en gehalveerd
½ theelepel suiker
mespunt zout
2 eetlepels verse koriander, gehakt
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin 2 minuten ui, knoflook en pepers.
Voeg koriander en komijn toe, roer goed en roer de tomaten en de boontjes erdoor. Dek de pan 5 minuten af. Voeg suiker en zout toe en roer nog 1 minuut. Voeg de koriander toe, roer 30 seconden en schep het gerecht in een verwarmde schaal.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten