donderdag 14 oktober 2021

Thit Cuu Quay Don De Nguoi An Voi Gia Va Dau (Vietnam)

THIT CUU QUAY DON DE NGUOI AN VOI GIA VA DAU (SALADE MET GEROOSTERD LAMSVLEES, TAUGÉ EN BOONTJES)

100 gram knapperige, geroosterde lamsbout, in reepjes van 1 x 2½ centimeter
100 gram taugé, gewassen en gedroogd
100 gram sperziebonen, 5 minuten gekookt
100 gram broccoliroosjes, geblancheerd
6 slabladeren, bij voorkeur Chinese
3 grote tomaten, in wigvormige stukken
1 grote komkommer, geschild en in plakjes
½ paprika, in reepjes
2 uien, in dunne ringen
6 lente-uikwastjes
3 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd

DRESSING
75 gram ongezouten geroosterde paprika’s
1 deciliter citroensap
3 eetlepels azijn
4 teentjes knoflook
3 eetlepels verse koriander, gehakt
40 gram suiker
1 eetlepel nuoc mam of Maggi aroma

GARNERING
1 hardgekookt ei, in plakjes
verse koriander, gehakt
peperbloemen


Mix alle dressingingrediënten in een blender; gebruik wat water om de juiste dikte te verkrijgen. Breng het mengsel op smaak met extra azijn, suiker of nuoc mam.
Leg de overige ingrediënten op een grote schaal op een bedje van sla.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van

Geen opmerkingen: