THIT CUU QUAY DON DE NGUOI AN VOI GIA VA DAU (SALADE MET GEROOSTERD LAMSVLEES, TAUGÉ EN BOONTJES)
100 gram knapperige, geroosterde lamsbout, in reepjes van 1 x 2½ centimeter
100 gram taugé, gewassen en gedroogd
100 gram sperziebonen, 5 minuten gekookt
100 gram broccoliroosjes, geblancheerd
6 slabladeren, bij voorkeur Chinese
3 grote tomaten, in wigvormige stukken
1 grote komkommer, geschild en in plakjes
½ paprika, in reepjes
2 uien, in dunne ringen
6 lente-uikwastjes
3 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
DRESSING
75 gram ongezouten geroosterde paprika’s
1 deciliter citroensap
3 eetlepels azijn
4 teentjes knoflook
3 eetlepels verse koriander, gehakt
40 gram suiker
1 eetlepel nuoc mam of Maggi aroma
GARNERING
1 hardgekookt ei, in plakjes
verse koriander, gehakt
peperbloemen
Mix alle dressingingrediënten in een blender; gebruik wat water om de juiste dikte te verkrijgen. Breng het mengsel op smaak met extra azijn, suiker of nuoc mam.
Leg de overige ingrediënten op een grote schaal op een bedje van sla.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten