COM CHIEN TRUNG (GEBAKKEN RIJST MET EI)
2 eieren
2 eetlepels water
2 eetlepels plantaardige olie
2 lente-uitjes, fijngehakt
50 gram gare rijst
2 eetlepels sojasaus
zout
½ theelepel suiker
Klop de eieren los met het water. Verhit ½ theelepel olie in een wok en bak hierin een omelet van het eiermengsel. Leg de omelet op een bord, laat hem afkoelen en snijd hem in reepjes.
Verhit de resterende olie en roerbak hierin de lente-uitjes 2 minuten. Voeg de rijst en de omeletreepjes toe.
Roer sojasaus, zout en suiker erdoor en bak de rijst nog 2 - 3 minuten. Serveer het gerecht in een grote kom.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten