donderdag 14 oktober 2021

Com Chien Trung (Vietnam)

COM CHIEN TRUNG (GEBAKKEN RIJST MET EI)

2 eieren
2 eetlepels water
2 eetlepels plantaardige olie
2 lente-uitjes, fijngehakt
50 gram gare rijst
2 eetlepels sojasaus
zout
½ theelepel suiker


Klop de eieren los met het water. Verhit ½ theelepel olie in een wok en bak hierin een omelet van het eiermengsel. Leg de omelet op een bord, laat hem afkoelen en snijd hem in reepjes.
Verhit de resterende olie en roerbak hierin de lente-uitjes 2 minuten. Voeg de rijst en de omeletreepjes toe.
Roer sojasaus, zout en suiker erdoor en bak de rijst nog 2 - 3 minuten. Serveer het gerecht in een grote kom.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van

Geen opmerkingen: