COM VOI RAU (RIJST MET GROENTE)
400 gram rijst (korte korrels, gewassen en uitgelekt)
2 eetlepels plantaardige olie
450 gram paksoi (een Chinese koolsoort), dwars in stukken van 2½ centimeter gesneden)
zout
6 - 7½ deciliter water
Was de rijst enkele malen tot het water schoon blijft. Laat hem goed uitlekken.
Verhit op hoog vuur de olie 30 seconden in een zware steelpan. Roer dan snel de paksoi erdoor tot de bladeren glimmen van de olie. Roer er wat zout door.
Breng de rijst met het water aan de kook in een steelpan. Laat het geheel enkele minuten koken onder af en toe roeren. Draai het vuur wat lager en laat de rijst nog 2 minuten koken.
Draai het vuur helemaal laag, dek de pan af en laat de rijst 20 minuten pruttelen. Laat hem voor het opdienen nog 10 minuten rusten.
Leg de rijst op een platte schaal en schep de groente er bovenop.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten