THIT CUU XAO VOI GUNG (GEROERBAKT LAMSVLEES MET GEMBER)
4 eetlepels kippenbouillon
1 wortel, in blokjes van 1 centimeter
15 gram boter
100 gram doperwten
1 eetlepel plantaardige olie
2 plakjes gemberwortel, gehakt
450 gram mager lamsvlees, in blokjes van 1 centimeter
1 eetlepel nuoc mam of 1 eetlepel Maggi aroma met ½ theelepel ansjovispasta
1 theelepel suiker
½ eetlepel hoisinsaus
zout
2 theelepels maïzena, vermengd met wat water
Verhit de bouillon in een wok op matig vuur. Voeg de wortel toe en laat deze koken tot het vocht bijna verdwenen is. Voeg boter en doperwten toe en laat deze 2 minuten mee sudderen, onder af en toe roeren. Doe de groenten in een kom.
Verhit op hoog vuur de olie in de wok en roerbak hierin 1 minuut de gember en het vlees. Voeg nuoc mam, suiker, hoisinsaus en zout toe, roerbak nog 1 minuut en voeg dan de maïzena toe. Deze geeft het vlees een mooie glans.
Voeg dan de wortels en doperwten toe, roerbak alles 30 seconden en serveer direct.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
woensdag 13 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten