woensdag 13 oktober 2021

Thit Cuu Xot-Te An Voi Ca Tim Va Xot (Vietnam)

THIT CUU XOT-TE AN VOI CA TIM VA XOT (GASAUTEERD LAMSVLEES MET AUBERGINE EN YOGHURTSAUS)

2 grote aubergines, in dikke plakken
3 eetlepels olijfolie
8 lamskoteletten
2 teentjes knoflook, geplet
6 grote tomaten, geblancheerd, ontveld en in dikke plakken gesneden
zout
versgemalen zwarte peper

SAUS
2 eetlepels verse munt, gehakt
1½ deciliter yoghurt
versgemalen zwarte peper

GARNERING
1 citroen, in plakjes
takjes munt


Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 20 minuten staan. Spoel ze af en droog ze met keukenpapier.
Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de lamskoteletten bruin. Zet het vuur laag en bak ze tot ze gaar zijn (5 minuten aan elke kant). Haal ze uit de wok, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.
Doe de resterende olie in de wok en bak hierin de plakken aubergine met het knoflook aan beide kanten lichtbruin. (Voeg wat olie toe als ze te droog worden). Duw ze tegen de zijkant van de wok als ze gaar zijn en voeg de tomaten toe. Roerbak ze even en breng de groenten op smaak met zout en peper.
Leg de groenten op een schaal en leg de koteletten er bovenop. Garneer met citroen en munt.
Roer voor de saus de munt door de yoghurt. Strooi er wat peper over en serveer de saus in een klein kommetje.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van

Geen opmerkingen: