THIT CUU AN VOI XOT TOI OT (LAMSVLEES MET KNOFLOOKSAUS)
250 gram spinazie of andere groene groente
2 eetlepels plantaardige olie
250 gram mager lamsvlees, in dunne plakjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
versgemalen witte peper
½ theelepel suiker
1 eetlepel nuoc mam of 1 eetlepel lichte sojasaus met 1 theelepel ansjovispasta
1 eetlepel oestersaus
verse takjes munt en/of koriander, als garnering
Blancheer de groente 1 minuut, laat haar uitlekken en leg haar op een schaal.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het lamsvlees tot het bijna gaar is (2 minuten). Voeg knoflook, peper, suiker, nuoc mam en oestersaus toe en roerbak alles tot het vlees gaar en mals is.
Giet het vlees met de saus over de groente en garneer met takjes munt en/of koriander.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
woensdag 13 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten