zaterdag 16 oktober 2021

Banh Khoai (Vietnam)

BANH KHOAI (VIETNAMESE HARTIGE PANNENKOEK)

125 gram rijstebloem
1 theelepel gemalen geelwortel
½ theelepel zout
3 eetlepels olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
60 gram varkensgehakt
60 gram varkensfilet, in dunne plakjes gesneden
60 gram kleine garnalen
60 gram taugé
60 gram ui, fijngehakt
1 theelepel suiker
1 eetlepel vissaus
¼ - ½ theelepel versgemalen witte peper
1 ei

SAUS
60 gram komkommer, in blokjes gehakt
60 gram wortel, in blokjes gehakt
60 gram ui, in blokjes gehakt
2 grote, verse, rode of groene Spaanse pepers, fijngehakt
20 blaadjes munt, grof gehakt
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
2 eetlepels rijstazijn of witte-wijnazijn


Maak eerst de saus: meng alle ingrediënten en zet ze apart.
Meng in een kom de bloem, geelwortel en het zout met 4½ deciliter water tot een glad beslag en zet dit apart.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en voeg roerbakkend alle overige ingrediënten, behalve het ei, één voor één toe. Controleer of de plakjes vlees net gaar zijn, haal de pan van het vuur en zet hem apart.
Breek het ei in een kom, klop het iets los en zet het ook apart.
Verhit een platte (omelet)pan (met antiaanbaklaag) van 20 centimeter doorsnee op hoog vuur, giet er wat olie gelijkmatig in uit (hooguit 1 theelepel) en giet het teveel af. Roer het beslag door en giet hiervan voldoende in de pan om de bodem te kunnen bedekken. Controleer met een spatel of pannenkoekmes of de onderkant bijna gaar is. Schep dan een bergje vulling op de ene helft, iets uit het midden. Giet er 1 eetlepel geklopt ei over en klap de pannenkoek over de vulling dubbel. Druk de koek iets aan, laat hem nog even bakken, schep hem uit de pan en serveer direct.
Herhaal dit tot alle beslag en/of vulling op is en serveer de saus bij de pannenkoeken.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: