GEMASSEERDE KOOL UIT KAZACHSTAN
Deze salade bestaat uit rauwe groenten en smaakt dus heerlijk vers. Als je groenten kookt of inmaakt, worden hun taaie vezels afgebroken en datzelfde effect kun je bereiken door de groenten met zout en suiker te masseren, zoals in dit Kazachse recept. Gemasseerde groenten zijn zacht, maar licht knapperig.
½ spitskool, hart verwijderd, in flinke repen
1 wortel, in dunne reepjes
1 grote rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dikke ringen
1 theelepel zeezout
1 theelepel suiker
een flinke handvol taugé
2 eetlepels rijstazijn of appelciderazijn
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
1 eetlepel gehakte dilletakjes
Meng de kool, de wortel en de chilipeper in een grote kom. Strooi het zout en de suiker erover en wrijf ze 5 minuten met de hand in de groenten, alsof je de groenten een massage geeft.
Schep de taugé erdoor en laat de groenten 15 minuten staan, zodat het vocht eruit kan trekken. Giet het vocht uit de kom en spoel de groenten af onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de kom.
Schep voor het serveren de azijn en de verse kruiden erdoor.
4 personen
gebied : Kazachstan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten