SPECERIJEN-KRUIDENTHEE
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde munt
4 kardemompeulen, gekneusd
2 kruidnagels
½ kaneelstokje
1 steranijsvrucht
1 eetlepel losse bergamotthee (earl grey)
Doe 1 theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde munt, 4 gekneusde kardemompeulen, 2 kruidnagels, ½ kaneelstokje en 1 steranijsvrucht in een theepot met water dat net van de kook af is. Laat 5 minuten trekken. Voeg 1 eetlepel losse theeblaadjes met bergamotaroma toe (bijvoorbeeld earl grey) en laat de thee nog 2 minuten trekken.
Giet hem door een theezeef in theekopjes of piyāla’s.
4 personen
bereidingstijd : 7 minuten
gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : drank
bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten