woensdag 28 juli 2021

Specerijen-kruidenthee (Centraal-Azië)

SPECERIJEN-KRUIDENTHEE

1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde munt
4 kardemompeulen, gekneusd
2 kruidnagels
½ kaneelstokje
1 steranijsvrucht
1 eetlepel losse bergamotthee (earl grey)


Doe 1 theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde munt, 4 gekneusde kardemompeulen, 2 kruidnagels, ½ kaneelstokje en 1 steranijsvrucht in een theepot met water dat net van de kook af is. Laat 5 minuten trekken. Voeg 1 eetlepel losse theeblaadjes met bergamotaroma toe (bijvoorbeeld earl grey) en laat de thee nog 2 minuten trekken.
Giet hem door een theezeef in theekopjes of piyāla’s.

4 personen

bereidingstijd : 7 minuten

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : drank

bron : Samarkand : Verhalen en recepten uit Centraal-Azië / Caroline Eden & Eleanor Ford

Geen opmerkingen: