SOUFFLÉ DE FRANGO (KIPSOUFFLÉ)
1 kleine kip
1 grote ui
1 flinke wortel (waspeen)
een paar takjes selderie
peterselie
zilveruitjes
laurierblaadjes
verse koriander
4 eieren
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
½ liter melk
nootmuskaat
peper
zout
Kook de kip met de borst naar beneden in een pan met water waaraan ook de ui, wortel, takjes selderie, peterselie, zilveruitjes, laurierblaadjes en koriander zijn toegevoegd. Zorg ervoor dat de kip helemaal onder water staat bij het koken. Doe er zout bij. Neem de kip uit de pan als het vlees gaar is en loslaat van de botten. Verwijder nu alle botten en botjes en snijd het kippenvlees in kleine stukken. Sla het wit van de eieren stijf. Verhit in een flinke pan voorzichtig een eetlepel boter (de boter mag niet bruin worden) en voeg hierbij een lepel bloem. Goed roeren en in scheutjes de melk erbij gieten. Voeg, als de melk kookt en wat gebonden is, de eierdooiers erbij en doe vervolgens ook de stukjes kip in de pan. Blijf goed roeren en kruid de kip met nootmuskaat, peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer heel voorzichtig het stijf geslagen eiwit en het kipmengsel in de pan goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 220°C. Beboter een soufflévorm en giet voorzichtig alles hierin. Bak de soufflé tot hij gaar en mooi goudbruin is.
4 personen
gebied : Portugal
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Portugese keuken : 200 Verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten