zaterdag 12 juni 2021

Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

KABELJAUW MET KRUIDENKORST EN GEGRILDE TOMAATJES

2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
30 gram panko of broodkruim
½ bosje platte peterselie
1 citroen
4 kabeljauwfilets
300 gram kerstomaatjes
300 gram meergranenrijst


Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook 2 minuten. Schep in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp ½ citroen erboven en breng op smaak met zout en peper.
Dep de kabeljauwfilets droog en leg in een ovenschaal. Verdeel het broodkruimelmengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de tomaatjes eromheen en besprenkel met de overige olijfolie en een snuf zout. Bak de vis in de oven in 12 minuten gaar en goudbruin.
Kook intussen de rijst. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en citroen. Besprenkel de rijst met wat vocht uit de ovenschaal.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geen opmerkingen: