zaterdag 12 juni 2021

Gegrilde watermeloen en asperges met mozzarella

GEGRILDE WATERMELOEN EN ASPERGES MET MOZZARELLA

1 kleine watermeloen
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
8 witte asperges, geschild
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 theelepel rozemarijn, gehakt
50 gram veldsla
1 bol mozzarella, in plakjes


Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze stevig staat tijdens het snijden. Snijd 4 plakken meloen van 3 centimeter dik en verwijder de grote pitten en eventueel de schil.
Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en een snufje peper. Bestrijk de plakken watermeloen en de asperges ermee. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico, honing en rozemarijn en houd deze dressing apart.
Verhit een grillpan, ovengrill of gebruik de barbecue. Rooster de watermeloen en asperges 2 - 3 minuten per kant. Leg de meloen en veldsla op borden. Verdeel e asperges en mozzarella erover en besprenkel met de dressing.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen juni 2021

Geen opmerkingen: