RIJSTSALADE MET ZWARTE BONEN EN TOMAAT
200 gram meergranenrijst
rasp en sap van 1 limoen
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
400 gram zwarte bonen, uitgelekt
2 tomaten, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
3 lente-uitjes, in dunne ringen
1 bosje koriander, fijngehakt
Kook de rijst. Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
Klop een dressing van de limoenrasp, -sap, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de bonen, tomaten, paprika, bosui en koriander door de rijst en schep de dressing erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Als je de salade van tevoren bereidt, trekken de smaken goed in. Bewaar in de koelkast.
4 personen
voedingswaarde : 324 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Boodschappen juni 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten