ROMIGE PREISOEP MET LENTE-UITJES EN REEPJES KIPFILET
25 gram boter of margarine
3 preien, in dunne ringen
4 lente-uitjes, in stukjes
400 gram kipfilet, in blokjes
1½ liter kippenbouillon (van tablet)
1 zakje aardappelpuree (Maggi, 70 gram)
½ deciliter crème fraîche
3 eetlepels fijngesneden peterselie
Boter verhitten en prei en lente-ui 2 minuten zachtjes bakken. Blokjes kip al omscheppend 3 minuten zachtjes meebakken. Kippenbouillon toevoegen en met deksel op pan 10 minuten zachtjes laten koken. Aardappelpureepoeder en crème fraîche erdoor kloppen. Soep nog 1 minuut zachtjes laten koken. Voor serveren met peterselie bestrooien.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair juni 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten