STOOFSCHOTEL MET KIP, PRUIMEN EN HONING
1 in 8 stukken verdeelde kip van 1500 gram
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
50 gram boter
1 theelepel kurkuma
mespuntje gemalen saffraan
1 pijpje kaneel
zout
peper
5 deciliter water
250 gram gedroogde en ontpitte pruimen
½ deciliter honing
1 eetlepel olijfolie
75 gram gepelde amandelen
1 eetlepel sesamzaadjes
Doe de stukken kip met de kleingesneden ui, de boter, de kurkuma, de saffraan, het pijpje kaneel, wat zout en peper en het water in een pan en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes kip 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg de pruimen toe en stoof alles nog 15 minuten. Voeg de honing toe en laat het gerecht zonder deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de amandelen lichtbruin en knapperig. Rooster het sesamzaad in een niet ingevette koekenpan tot het knapperig is. Bestrooi het gerecht met de gebakken amandelen en het geroosterde sesamzaad.
Geef hierbij rijst of vers ongerezen brood en een salade.
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten