woensdag 9 juni 2021

Gevulde taco's met kerriekip

GEVULDE TACO’S MET KERRIEKIP

4 eetlepels kerriesaus met ananas (flesje, Calvé)
1½ eetlepel zure room
4 taco’s
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 kleine ui, in ringen
200 gram kipfilet, in reepjes
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
1 winterwortel (150 gram), in hele dunne reepjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 eetlepel Martini (wit)


Sausje roeren van kerriesaus en zure room. In oven taco’s verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In wok of braadpan olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut roerbakken. Kip toevoegen en 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Kerriepoeder en winterwortel erdoor scheppen en 3 minuten roerbakken. Bosuitjes en Martini toevoegen en 1 minuut meebakken. Taco’s vullen met mengsel en over borden verdelen. Saus er apart bij serveren.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: