GEBAKKEN MAKREEL MET SPINAZIE À LA CRÈME
2 eetlepels citroenconfituur
12 - 14 makreelfilets
60 gram grahammeel of volkorenmeel
50 gram paneermeel
boter, voor het bakken
300 milliliter slagroom
100 milliliter melk
2 sjalotjes, in ringen
140 gram spinazie, gewassen
½ bosje dille, gehakt
Strijk de confituur op de filets. Meng het meel en het paneermeel. Paneer de makrelen en bak ze goudbruin in boter. Laat de makrelen liggen in de pan.
Doe de slagroom en de melk in de koekenpan met de makreel en breng aan de kook. Neem dan de vis eruit en leg die op een schaal. Doe de sjalotjes en de spinazie in de saus en bestrooi met de dille. Bestrijk de makreel met de spinazie à la crème en serveer met nieuwe aardappels.
4 personen
gebied : Zweden
gerechtsoort : visgerecht
bron : Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for / Camilla Läckberg & Christian Hellberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten