donderdag 13 mei 2021

Causa Chimbotana (Chimbote, Santa, Peru)

CAUSA CHIMBOTANA (CAUSA MET GELE YUCAWORTEL)

60 gram gedroogde makreel, een nacht geweekt in water
2 kilogram gele yucawortel (cassave), geschild
3 eetlepels plantaardige olie
3 rode uien, in partjes
2 gele chilipepers, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
4 eetlepels gele chilipeperpasta
1 bananenblad
zout
peper


Breng in een pan water aan de kook. Giet de makreel af en kook hem 5 minuten, tot hij weer gehydrateerd is en het zout is verwijderd. Laat hem uitlekken en afkoelen en snijd hem in stukken. Kook de yucawortel in een aparte pan in ruim water gaar. Giet hem af, laat hem afkoelen en snijd hem in stukken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui, chilipepers en chilipeperpasta enkele minuten, tot de ui zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Schep alle ingrediënten door elkaar. Snijd het bananenblad in een vierkant van 30 x 30 centimeter. Schep de yuca, makreel en het ui-chilimengsel midden op het blad. Vouw het bananenblad dicht en knoop het vast met keukentouw. Laat het zo 15 minuten staan en maak het voor serveren open.

4 personen

week- / voorbereidings- / bereidingstijd : 1 nacht / 25 / 40 minuten

gebied : Chimbote, Santa, Peru
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Peru : Hét kookboek / Gastón Acurio

Geen opmerkingen: