GEGRILDE FJORDENZALM MET LIMOENBOTER EN KRUIDENAARDAPPELS
4 stukken fjordenzalm van elk 160 gram
olijfolie
zout
peper
100 gram zachte boter
2 limoenen
zwarte peper
1 bosje dille
1 bosje bieslook
1 klontje boter
500 - 600 gram gekookte krieltjes
Gril de zalm aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper.
Klop de boter met het raspsel en het sap van de limoenen. De boter moet heel luchtig worden. Breng op smaak met zwarte peper.
Snijd de kruiden fijn. Schep de boter om met de krieltjes, meng de fijngesneden kruiden erdoor en serveer bij de zalm. Geef de geklopte limoenboter erbij.
4 personen
gebied : Zweden
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for / Camilla Läckberg & Christian Hellberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten