ZALM GEGRILD MET CITROEN EN SESAM
1 zalmzijde, graat en ingewanden verwijderd, op de huid
zout
1 eetlepel venkelzaad
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels dille, gehakt
2 citroenen
Verdeel de zalm in drie gelijke moten. Bestrooi de moten met wat zout. Laat 2 uur staan. Dep de zalmmoten dan droog. Meng het venkel- en het sesamzaad met de suiker en voeg tot slot de dille toe. Wrijf de kruiden in de zalmmoten. Snijd de citroenen door en gril ze samen met de zalm, daardoor worden ze zoeter en voller van smaak. Knijp de citroenen voor het opdienen uit over de zalm.
8 personen
gebied : Zweden
gerechtsoort : visgerecht
bron : Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for / Camilla Läckberg & Christian Hellberg
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten