SAJOER PAKSOI (GROENTESCHOTEL MET GARNALEN)
1 struik paksoi
2 uien
3 knoflookteentjes
2 vleestomaten
4 kemirinoten
1 eetlepel (zonnebloem)olie
1 theelepel trassi
2 theelepels sambal djeroek of badjak
50 gram santen (van een blok), opgelost in ¼ liter water
150 gram maïskorrels (diepvries of uit blik)
100 gram Noorse of Hollandse garnalen
gefruite uitjes (uit een zakje, eventueel)
Snijd de schoongemaakte paksoi in repen van 2 centimeter.
Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en stamp ze fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi, ui, knoflook, kemirie, trassi en sambal 3 minuten.
Schenk de opgeloste santen erbij en roer de tomaat en maïs erdoor.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de groenten zachtjes 10 minuten pruttelen. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe.
Strooi er desgewenst wat gefruite uitjes (uit een zakje) over.
Lekker met witte rijst of nasi koening en vispakketjes of roergebakken blokjes kabeljauw (gemarineerd in met een beetje djinten en/of ketoembar op smaak gebrachte sojasaus).
Variatie: Vervang de paksoi door Chinese kool of spinazie.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
land : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten